Mikkeli – Järvi-Suomen salainen helmi

01 huhti

Mikkeli on yksi Suomen parhaiten säilyneistä salaisuuksista, vaikka se onkin yksi maan kauneimmista kaupungeista. Se sijaitsee keskellä kaunista Saimaan järvialuetta, jossa on runsaasti luontoa, metsää, järvimaisemia ja historiallisia kohteita. Mikkeli on ihana paikka viettää rentouttavaa lomaa tai seikkailullista viikonloppua ystävien kanssa.

Arkkitehtuuria ja nähtävyyksiä

Mikkeli on täynnä kaunista arkkitehtuuria ja historiallisia nähtävyyksiä. Esimerkiksi Mannerheimin sotilasarkisto, joka sijaitsee kaupungin keskustassa, tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen Suomen sotahistoriaan. Mikkelin tuomiokirkko on myös näkemisen arvoinen paikka, ja lähellä sijaitseva Astuvansalmen kalliomaalaukset ovat maamme merkittävimpiä muinaisjäännöksiä.

Jos haluat tutustua Mikkeliin lähemmin, suosittelemme kävelykierrosta kaupungin keskustassa. Voit ihailla kauniita vanhoja rakennuksia ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Kesällä on myös mahdollista osallistua opastettuihin kierroksiin, joissa oppaana toimii paikallinen asiantuntija.

Mikkeli on myös tunnettu hyvästä ruoastaan, ja kaupungin alueella on useita ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia erikoisuuksia ja suomalaista ruokaa. Kaupungin ympäristössä on myös monia maatilamatkailukohteita, joissa pääsee tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin ja elämäntapaan.

Yhdessä luontoon

Luonto on Mikkeliin tutustujalle yksi tärkeimmistä vetonauloista. Kaupungin ympäristössä on runsaasti metsiä, järviä ja kansallispuistoja. Lähellä sijaitsee esimerkiksi Linnansaaren kansallispuisto, jossa voi ihailla kaunista saaristoluontoa ja kokea Suomen kauneimpia järvimaisemia.

Mikkelissä on myös paljon aktiviteetteja, jotka sopivat kaikenikäisille. Kokeile esimerkiksi kalastusta, veneretkiä tai melontaa Saimaalla. Talvella alueella on hyvät mahdollisuudet hiihtoon ja lumikenkäilyyn. Mikkelin ympäristössä on myös useita hyviä hiihtokeskuksia, kuten Tornimäki ja Visulahti.

Täydellinen mökkiloma

Majoitusvaihtoehtoja Mikkelissä on runsaasti. Yksi suosituimmista majoitusvaihtoehdoista on vuokramökki, joka tarjoaa rauhallisen ympäristön ja mahdollisuuden nauttia luonnosta.

Mikkelin ympäristössä on lukuisia luontokohteita, joissa voi nauttia Suomen upeasta ja koskemattomasta luonnosta. Esimerkiksi Repoveden kansallispuisto, Linnansaaren kansallispuisto ja Puumalan saaristo ovat kaikki lähellä Mikkelin kaupunkia ja tarjoavat upeat puitteet retkeilyyn ja luonnon ihailuun.

Ihanteellinen sijainti

Mikkelin sijainti on myös ihanteellinen, sillä kaupunkiin on helppo saapua niin junalla, bussilla kuin omalla autollakin. Mikkelin keskusta on suhteellisen pieni, joten kaupunki on helppo kiertää kävellen tai pyörällä. Mikkelissä on myös hyvä majoitusvalikoima, joten alueella voi helposti viettää pidemmänkin loman.

Mikkelin kaupunki tarjoaa upeat puitteet niin aktiivilomalle kuin rentoutumiseen luonnon keskellä. Kaupunki on monipuolinen ja tarjoaa jotain jokaiselle matkailijalle. Mikkelin läheisyys muihin Lakelandin alueen kohteisiin tekee siitä myös ihanteellisen tukikohdan pidemmällekin lomalle. Suosittelemme lämpimästi vierailemaan Mikkelissä ja tutustumaan kaupungin tarjoamiin mahdollisuuksiin!