Tampere – Kaupunki kohtaa luonnon

08 huhti

Tampere on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki, joka tunnetaan eloisasta kaupunkikulttuuristaan. Kuitenkin kaupungin viehätys ei rajoitu pelkästään sen monipuoliseen kaupunkielämään, vaan myös kaupungin ympäröivä luonto on upea keväisin.

Tässä muutamia vinkkejä, joilla voit kokea Tampereen parhaat puolet tänä keväänä:

Pyöräily ja kävely Näsijärven rantaa pitkin

Kevään saapuessa on ihanaa nauttia ulkoilmasta pyöräillen tai kävellen Näsijärven rannalla. Reitti on helppo kulkea, ja maisemat ovat upeat. Voit nauttia kevätauringosta ja kaupungin ympäröivästä luonnosta samalla.

Kevätmarkkinat Tampereen kauppahallissa

Tampereen kauppahalli on tunnettu erinomaisista ruokatarjouksistaan, mutta siellä järjestetään myös keväisin markkinat, joissa myydään paikallisia käsitöitä ja herkkuja. Tämä on ihana paikka vierailla kevätpäivänä ystävien kanssa tai ostaa tuliaisia.

Vapriikin museo

Vapriikin museo on yksi Tampereen suosituimmista museoista. Se tarjoaa monipuolisia näyttelyitä Tampereen historiasta ja kulttuurista. Vapriikin uusin näyttely ”Vedenalainen maailma” on ihanaa katseltavaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Laukontorin torikahvilat

Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva Laukontorin alue on kaunis paikka kevätpäivänä. Siellä voit nauttia aamiaista tai lounasta yhdessä monista ulkona sijaitsevista kahviloista ja ravintoloista. Alueella on myös paljon putiikkeja ja kauppoja, joissa voit tehdä ostoksia.

Pyhäjärvi

Pyhäjärvi on toinen Tampereen suurista järvistä, joka tarjoaa upeat näkymät kaupungin ympäröivään luontoon. Keväällä voit nauttia Pyhäjärven rannoilla kävelylenkistä, piknikistä tai vaikka kalastuksesta. Veneitä voi myös vuokrata, jotta pääset nauttimaan järvimaisemista vielä paremmin.

Kävely- tai pyöräilyretki Pyynikin näkötornille

Pyynikin näkötorni on Tampereen tunnetuimpia maamerkkejä, ja se tarjoaa kauniit näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Keväällä voit nauttia raikkaasta ulkoilmasta kävellen tai pyöräillen näkötornille ja sen ympäristöön. Voit myös piipahtaa Pyynikin kesäteatterissa ja nauttia esityksestä.

Lemmikkikahvila

Jos olet eläinrakas, sinun kannattaa vierailla Tampereen ensimmäisessä lemmikkikahvilassa. Tämä kodikas kahvila sijaitsee vain kivenheiton päässä keskustasta ja on paikka, jossa voit nauttia kahvista ja leivonnaisista lemmikkisi kanssa. Kahvilassa on myös oma lemmikkikauppa.

Tammerkosken sillat ja koski

Tammerkosken sillat ja koski ovat Tampereen tunnetuimpia nähtävyyksiä. Keväällä on erityisen kaunista kävellä Tammerkosken yli ja ihailla koskea. Samalla voit tutustua alueen historiaan ja nauttia kaupunkielämän sykkeestä.